Košarica0Item(s)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Organski bombaž

Organski bombaž raste v zemlji, ki najmanj tri leta ni bila tretirana s pesticidi, herbicidi ali drugimi citološkimi strupi. Organski bombaž je obdelan z naravnimi gnojili, kmetje plevel odstranjujejo strojno ali ročno. Obdelava organskega bombaža je ločena od ostale proizvodnje, pri čemer so vlakna obdelana izključno z organskimi materijali brez kemičnih snovi.

Tekstilni izdelki iz organskega bombaža so zaradi njihove naravne sestave bolj vzdržljivi, čisti, zračni ter tako primerni tudi za ljudi z najobčutljivejšo kožo. Poleg tega, da tekstilni izdelki iz organskega bombaža varujejo zdravje ljudi, prispevajo tudi k trajnejšemu okolju. Kmetije, ki pridelujejo organski bombaž, ohranjajo zemljo in vodo čisto.

Ena od neodvisnih organizuacij, ki postavlja in preverja merila organsko pridelanega bombaža, je organizacija Control Union Certifications, ki podeljuje certifikat GOTS (Global Organic Textile Standard). Če nosi izdelek certifikat GOTS, izpolnjuje vse zahteve za pridobitev statusa organskega tekstila, ki so povezane s področji pridelave in predelave bombaža, pakiranjem, ekološko in etično proizvodnjo. Pri postopku pridobitve certifikata se opravlja natančen pregled pridelovalnih površin, zemlje, vode ter vseh proizvodnih postopkov.

Več o certifikatu GOTS si lahko preberete na: http://global-standard.org

 

    

 

          Povezava na: http://gloripops.si/catalogsearch/result/?q=organic

                                                                                  


 

 

 

Dodaj odgovor
Bodite obveščeni

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem z novostmi in ugodnostmi.

Brezplačna dostava za vsa naročila nad 40€.

Artikli na zalogi dobavljeni v roku 1-2 dni.

30 let izkušenj z blagom.

30 dnevna garancija zadovoljstva.